Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elak

Du kan inte göra mig illa

Det är din osäkerhet som vibrerar i luften.

Jag är redan immun mot sådant

Jag har levt livet i flera olika länder, fred, krig, döden, födsel, tårar, skratt.

Du har läst om det, eller sett på tv

Och ändå så vill du få mig att vara liten och sårbar.

Har du hjälpt mig då för att kunna plåga mig nu i dagar och år.

Men jag behövde inte din hjälp.

Du ville spela en hjälte och tvätta bort dina elaka tankar, mot sådana som jag

Men du lyckades inte håla masken länge, för varje dag som går så ser jag din

rätta jag

Och gissa vad?

Jag gillar inte det jag ser

Och jag väljer att gå vidare.

Du kommer inte att få mig må dåligt för mitt beslut.

Det kan du inte.




Fri vers (Fri form) av Destino
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-29 21:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och nära..Applåd...mycket bra skrivet!
2012-11-30

    ej medlem längre
Dina ord utstrålar mycket styrka och stolthet. Så härligt att läsa!
2012-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Destino
Destino