Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leendet som gömmer sig under mina ögonlock


Jag har ändå tur att kunna minnas det vackra,
de dofter,
de färger,
Det fina med min barndom...
De har tagit mycket från mig,
mitt hem,
mina vänner,
min stad
men varje gång jag stänger ögonen så är jag där lycklig
badar i floden Vrbas,
leker med mina vänner och kusiner,
grillar utanför huset,
fiskar
Mamma och pappa ler...
Alla dofter, smaker,
ett hjärta fylld av kärlek, trygghet...
det kan de aldrig ta från mig

Hela staden är så annorlunda nu.

Det är som om någon tog Lego och slog de sönder och försökte bygga ut igen...
det funkar till en viss del,
Men kan aldrig vara likt det var innan...
Då jag blir trött på dagens gnäll av alla som inte borde gnälla
Stänger jag ögonen och ler...
De vet inte vilken hemlighet jag har,
De kommer aldrig att förstå heller...
Någonstans i mina ögonlock på insidan står det inristad
en stad
en känsla
Grön flod...
En liten jag...
En lycklig JAG...




Fri vers (Fri form) av Destino
Läst 351 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-03 13:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark känslor bra förmedlat :)
2015-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Destino
Destino