Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långt borta anas vår

Se på flingor som bildar ett stort vitt täcke, men ack så kylslaget
nu har snart också hösten tappat taget
och bara i tanken kan vi färdas mot en ny vår
men det dröjer innan den kommer, nästa år

nu är tid för varma kläder
i detta så varierande väder
för antingen är det för det mesta kallt eller så kommer det snö
långt är det till våren, tills vintern ska brytas ned av värme och tö

många timmar av dygnet är så mörka och oklara
snart hägrar vita vidder överallt, då inga slätter syns bara
så långt ögat når blir då marken vit
vad jag längtar till våren och värmen, jag väntar ivrigt på att komma dit

även vattnet blir täckt av is och snö, och många träd har tappat sina löv och grönska
jag vill bara blunda, tänka och önska
mig doften och ljudet av kommande vår
men tiden, den har inte bråttom, där den går

särskilt nu i början av vintertid vet vi alla att det drar ut på tiden
innan även denna vinter är förliden
jag tänker också på blomster så dolda, som sover under täcket av snö och is
och små buskar som kallas för ris

de som ska komma till liv och knoppa till våren
och läka de frostiga såren
med kraften i ljusets och värmens enorma förmåga
som nu är begränsad, för allt sken och hetta som skapas nu är av egen tänd låga

men, i tanken, med tidens hjälp så färdas vi mot en ny vår
men det dröjer innan den kommer, nästa år
då kan vi åter få njuta av allsköns prakt
när det vita täcket försvunnit, och det gröna på nytt är lagt

© Ted Örnberg 2012-12-01
Foto: www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-01 23:35



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint och tänkvärt skrivet
2012-12-04

    maija tuori

Applåder !!
2012-12-02

  Bibbi VIP
Suveränt bra skrivet.
2012-12-02

  Lovisa Lindbom
Fint! Många går in i vinter depression pga mörkret. Själv när jag var deprimerad så var jag egentligen lika på sommaren. Men våren var ngt speciellt ändå- Att känna att det spirar i kroppen av ljus, fågelsång och kröna knoppar. Jag undrar om det verkligen är så att nordbor är mer deprimerade för det långa mörker tiden av året. I alla fall -Bra rimmat!
2012-12-02

  Tarantaran
Underbar text..
sådan vårrytm
så jag drogs
med..härligt..!
2012-12-01

  aol
verkligen fint rimmat och diktat, du gör något som jag tycker är svårt till till något lätt när duvingar din penna vännen, bravo,
2012-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP