Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot strömmen

 

Vänder om och går mot strömmen,
smällar får man ta.
Kan ju ej till allt och alla
ständigt säga ja.
Måste visa vad jag tänker,
tycker och begär.
Fattar dom det inte då,
jag vet ej vad jag sä´r.

Myndigheter hit och dit,
med regler och beslut,
bryr sej inte hur man mår,
jag sparar ej mitt krut.
Aldrig nånsin ger jag upp,
jag vet att jag har rätt.
Liten mänska mot dom där,
det är ju inte lätt.

Varför ska jag måsta strida,
bråka och stå i?
Jag vill leva som jag orkar,
vill ej sämre bli.
Dom kan prova hur jag har det,
gå en dag i mina skor.
Men jag får nog kämpa mera,
det är vad jag tror!




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-12-03 09:05



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skaldat om känslor
2012-12-07

  ULJO
Mycket känslor här, bra.
2012-12-03

    ej medlem längre
Tack för dina ord som stärker att läsa.
2012-12-03

  Rise Little One
"Varför ska jag måsta strida,
bråka och stå i?
Jag vill leva som jag orkar,
vill ej sämre bli.
Dom kan prova hur jag har det,
gå en dag i mina skor.
Men jag får nog kämpa mera,
det är vad jag tror!"

Det kan man verkligen undra ...


2012-12-03

  Angel of love
Ensam är inte alltid stark, och stå upp och få rätt mot myndigheter kräver sin ork... Kram
2012-12-03

  Robert Jonsson VIP
människor som går mot strömmen skall vårdas, de skapar ett otroligt mervärde till samhället mm.
bevara och bygg "fisktrappor" uppströms för dessa istället för att jaga med likriktare, stå på dig
2012-12-03

  Anya VIP
Kämparglöd och styrka!
2012-12-03

  Bibbi VIP
"Men jag får nog kämpa mera,
det är vad jag tror!"

Tar med mig som ett bevingat ord idag.

Varmaste tack för dessa viktiga ord!





2012-12-03

    ej medlem längre
jag är tacksam för staten, som faktiskt ger mig ett rejält bidrag, fast nog är det en grop, det kommes inte undan. Visst vill man ha ett riktigt arbete.

Din text får många att reflektera, bra så.
2012-12-03

  Federico Romano
Gå mot strömmen spara inte ditt krut.. Mycket Empati från mig..
2012-12-03

  Ljusletaren
Ska stå: Jaga fel människor osv.
2012-12-03

  Ljusletaren
Samhället är för hårt idag ... jag fel människor för att få in pengar till staten.
Ta från dom rika och ge till dom som har arbetat sig sjuka eller som vill ha ett arbete eller som har sjukpension eller pension/ kram
2012-12-03

  SatansSon VIP
Rimmad samhällskritik. Empati får man söka efter. dfet finns m,enm svårfunnet. Särskilt hos myndigheter.
2012-12-03

    ej medlem längre
en text fylld av känslor ...

kämpa på ...
2012-12-03

    ej medlem längre
En text som känns, ja, kämpa på, tycker jag !
2012-12-03

    ej medlem längre
tänkvärt, i en mycket bra text!!
2012-12-03

  Lars Hedlin
Bra mycket bra..varför vara som alla nadra?? APPLÅD!
2012-12-03
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP