Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varifrån kom vi. Vart går vi ? Naturvetenskapen försöker finna svar på frågor kring Livets uppkomst. Själv försöker jag jämka mellan Vetenskap och en Tro på något Högre.


Kometens Barn

Vi har färdats genom Universum - årmiljoner i ett kallt Intet -
- en droppe i Världsalltet - ett stoftkorn bara -
Kan allt Hoppet bära !

Vart är vi på väg ?
Vad är vår bestämning - hur löd den ?
Varifrån kom Gnistan - Hur uppstod Livet ?

Det var - Längtan - bland galaxernas stjärnehopar

Resan tog omsider slut - Slutet på alltings början
Ingen har frågat - Ingen har tordats:
"- Det Enkla är det sköna - I mångfald bor Klokskap"

Ett tu & Tre blev en hop - som knuffas och trängs
Av våra minsta syskon ryms Miljarders miljarder
...... i en skokartong !

Så en dag ett Jag skåda kan:
Kring himlens tindrande stjärnors ring.
Förnimma en förlorad gemenskap
- Känna en förflyktigad möjlighet -

Var det meningen - då en gång -
att Resan just Här ända skulle:
Denna enda Planet - om än så skön & Blå
Roterande kring en Stjärna
Skall Den verkligen se Alltings uppgång
Alltings fall ?




Fri vers av Raul Ström
Läst 241 gånger
Publicerad 2012-12-04 18:59



Bookmark and Share


  Raul Ström
Jag skrev till lite mer ingress, i hopp om att inte bli misstolkad, även om insikten existerar, att man alltid ändå blir misstolkad..... Typ.
2012-12-05

  Larz Gustafsson VIP
Gud skapade universum och allt liv.
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström