Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

byter namn byter namn

det finns olika sorters ledsenhet
det finns den ledsenheten när allt man behöver är tröst
kanske i en vän eller i mat

det finns panikledsenheten
som en blixt från klar himmel rakt i hjärtat
när man gråter så mycket att man tappar andan
världen rämnar och man rasar ihop
och man kryper ihop i fosterställning för att
rida ut stormen
och sen är den över, lika hastigt
och man somnar utmattad

sen så finns det en annan ledsenhet
den värsta av värsta ledsenhetar
den när det förlamar en
man vill inte ens skada sig själv, inte äta
inte städa
den när man stänger av och allt man gör är att gråta
och sova och gråta och vara vaken på natten
och man mår illa och vill spy och känner det ut i benen i huden
den du inte kan förklara
när du inte ens ser ett ljus i det svarta utan bara grått och det
går inte ens
att
röra sig

och vissa ledsenheter går över
och vissa gör det inte
och vissa har orsaker
och andra har det inte

oftast kan man se varför man mådde dåligt och laga det
men ibland, sådär förhoppningsvis sällan så
var det extraordinärt grymt och kanske medfött ledsenhet i generna
och man vet inte
men man går under för de längsta av tider




Fri vers av hermitthefrog
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-06 18:05



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Denna betraktelse/kåseri är riktigt bra! Du är något på spåren, fortsätt grubbla men glöm inte bort att spring i benen betyder att de behöver rastas! ;) Sitter du still kommer du inte att fånga den där tanken som glider undan... du får bara panik!
2013-01-12
  > Nästa text
< Föregående

hermitthefrog
hermitthefrog