Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vill inte vara ett ändå

ingen vill ju vara ytlig
utseendet är inte det viktigaste här i världen
säger dem
som inte känner hur det hindrar dem
hur det kollar tillbaka i spegeln, hur det muttrar och hur det låser dem inne
som inte varit med om att vara nöjd med den kärlek man får
som inte behövt hitta någon lika ful
som inte kan vara tillsammans för detta måste väl vara den enda chansen

jag tycker ingen människa är ful
säger dem, de som inte blivit kallad det
från liten hela vägen till stor
av fiender och av vänner
som inte ibland fått en stund av självförtroende
och sedan påminner sig själv om sitt yttre
och kryper ihop

det är väl klart att väldigt få tycker att de själva är de hetaste
men jag vill ändå göra en skillnad,
ni vet inte hur det är för oss som har fått bekräftelse
även av de vi älskar mest

och vi ser bekräftelsen överallt
mellan rader och understruket i versaler

för ni vet inte hur det känns att vara älskad ändå
och tänka i sitt huvud
fan, jag skulle varit en bra snygg person
och dela in alla i ligor
och sakta stänga ute alla som närmar sig, ändå,
för ingen kan bli kär i detta helvetesanlete

och bryta ihop varje gång vara fast i sitt kött för alltid
och göra slut
för jag
vill
inte
vara
ett
ändå




Fri vers av hermitthefrog
Läst 232 gånger
Publicerad 2013-04-14 20:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hermitthefrog
hermitthefrog