Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julstress

Morgonen randas
knappt någon blund
barnen till dagis
om en liten stund

Sängar ska bäddas
frukost ska fram
mjölk på golvet
blandat med damm

Skjutsas det ska
både hit och dit
trappan ska skottas
den är alldeles vit

Listor ska skrivas
klappar och mat
allt ska diskas
koppar och fat

Granen ska hämtas
och enris också
mycket att göra
kan ni det förstå

Skinkan ska kokas
och klappar köpas
städning i vrårna
och ljusen stöpas

Julklappars rim
kola och knäck
saffrans bullar
och tomtens säck

Spisen är igång
gröt kok med ris
någon har rymt
kanske vår gris

Fisken ska lutas
mot en vägg
någon klär ut sig
mössa och skägg

Enrisrökt korv
strömming och ål
ölet ska bryggas
en kryddig bål

Dans kring granen
lite för tidigt
barnen är ystra
inte så smidigt

Nu ska det pyntas
tomte och stjärna
stressiga tider
men inte så gärna

Misteln i taket
alldeles nyss
ljusen tänds
kanske en kyss

Karet ett fullt
skum och vatten
kroppen ska bada
frid om natten

Kvällen till ända
snart är det jul
måste få sova
då blir det kul

Morgonen randas
dopparedagen
nu är det glädje
känns i magen




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 919 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-12-10 01:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA mycket så just nu.....
2012-12-18

  anits VIP
Mycket fint skaldat om all stress
inför julen, men man får nog sålla
lite så inte stressen förstör den
gemenskap julen ska vara
2012-12-11

  ResenärGenomLivet VIP
Fint rimmat om allt som ska hinnas med...fast man får nog prioritera det viktigaste...
2012-12-10

  Sofhia Wirström
härliga rader om julens stress men lite lagom mysig stress är bara myspys såhär i decembermörkret.
2012-12-10

    sajo
Nog är det stress under julens tid. Men varför ska man stressa. Numer tillåter jag mig att inte ha alla måsten som skapar denna stress. Har ännu inte tillfrisknat från min bältros så jag har lärt mig att sluta stressa och tar vara på dagen som är.

Gillar din text på något vis som verkligen känns som julstress. Dina rim är helt underbara.
2012-12-10

  Angel of love
Kände hur jag läste fortare och fortare för att hinna med :)
Julens stress, är mysigt jobbig;))
2012-12-10

  Suss Petersson
Känns som julen är enbart stress...=)
2012-12-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO