Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blind Yta

Väck din morgon,
se din dag och det ljus
som formar sinnet.

Upptäck människors godhet
och lär dig förstå att en himmel
finns inom.

Vi koras av lycka
och strandas av motgång,
trots att vi aldrig ser,
det som sker
precis under.

Väck din dag,
se vinden i kronorna beslöjas
av ögonblickets magi.
stanna och blicka mot
förbipasserande som aldrig
har vaknat.

Kliv upp ur nattens slummer och
frigör de stängda portars tragedi,
med så enkla medel som att se

hur lidande formar tankar
som slutligen väcker liv.




Prosa av Max Poisé
Läst 210 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-11 16:46



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Ja, precis så tycker jag oxå;-)
2012-12-12

    JO:82
Snyggt max...gillar hur du strukturerat denna texte, tack för att du fick mig att tänka till;-);-)!
Just sånna texter är bäst ;-)))))!!!
2012-12-12

  ResenärGenomLivet VIP
Positivt och hoppfullt...härligt skrivet...
2012-12-11

  SagaArt VIP
gillar.
2012-12-11

  Niclas Petersson VIP
Mycket vackert och personligt talande.
Gillar. Mycket.
Bokmärks
2012-12-11

    ej medlem längre
Tankar fint poesisatta!
2012-12-11

    ej medlem längre
Lyrisk filosofi.

Tres bien!
2012-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé