Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tur att det inte är kösystem när man snabbringer till Gud

Förlåt Gud
Jag åt fem
havrekakor
nu till
förmiddagskaffet

Kan du inte
bortse från
dem och
göra mig
smalare
ändå

Jag följer
slaviskt
de mänskliga
normerna vi
har här
nere på
jorden i väst

Och tror inte
att människor
kommer att
gilla mig
lika mycket
om jag inte
kommer i
mina jeans
i storlek 26
dessutom
sägs det
vara fult
att njuta

Tack på
förhand





Fri vers (Fri form) av Nattviolen VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-12-12 11:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du förgyllde min kväll. En text som just denna har jag i min ovisshet länge sökt. Fan, vad bra.
2013-01-15

  Lars Hedlin
Bra rakt på så starkt och så fräscht!
2012-12-14

  ResenärGenomLivet VIP
Du får in en riktig fullträff...humoristisk, men samtidigt känner man lite allvar bakom...
2012-12-12

  Blåbäret
du har en ärlig och rättfram ton i ditt skrivande vilken får läsaren att lyssna till...sedan väver du en massa sköna poänger som plingar till perfektus lådan
2012-12-12

    ej medlem längre
Gillar den rättframma lite kaxiga tonen.
Snyggt fångat.
2012-12-12

  Wolf Wallström
Att stå i kö är pinsamt och glädjedödande. Stum tystnad. Så när som, "du har nummer 27 i kön".
Att prata med Gud är enkelt eftersom han alltid är tillgänglig.
Jag tror han redan har börjat hjälpa Dig att bli smalare.
2012-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Nattviolen
Nattviolen VIP