Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonstans i sommartid

Ensamheten,
en tyst tjärn i skogens djup

Surrande flugor, blöt mossa, murket trä
Dofterna slår sin lov runt kropp och själ

Sommartjärnen är svalkande kall
Kylig som en skuggsval sten i min hand

Ljuset förlorar sig i den mullsvarta vattenytan
Sommartjärnens vatten smeker bort svett och stress

Sommaren tar bort alla villfarelser om kylan
Vintern har ännu inte lurat sommaren kall

Bortanför skogsranden sipprar det sista solljuset bort,
färgar stammarna gult till rött,
och värmen blir sakta ljummen svalka




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 427 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-12-14 15:02



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
Tycker om ron som infinner sig när jag läser texten.
Härlig skildring av naturen och jag kan känna att jag är där vid tjärnet. Tycker också om att det går tolka in mer än bara det visuella.
2012-12-20

  Lynx63 VIP
Jag gillar denna text promenad.
De rinner som ett vattenfall,
över min själ.
Bokmärker....
2012-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg