Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sargassosaga

 

så vaken då
så sömnig nu
sova nu

i en lakangrop fylld med tömda själar

nya dagar vankas
att slänga kedjor i
att i vinden
hänga förhoppningar i


     lilla du
     bara en liten bit till
     i dag behöver du endast vänta


natten tar över
kvällens belöning

i böjd stil simmar vi baklänges

med vätade ben
avkylda
ihopknutna
med svarta rep från gungorna


     lilla du
     bara en liten bit
     i morgon vaknar alla drömmar


svårt att finna balansen

sjömän jagar gungfly
ur hamnljusen exploderar satelliter
inte mer
än två gånger


drunkna
drunkna inte!


lugna vågor sprider sig
överallt i en stulen båt flyter vi
iväg


     lilla du
     klamra dig inte fast
     vid sjunkande drömmar













 




Fri vers (Fri form) av alfa VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-15 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén