Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passar du mig inte så gör jag om dig

Du viskar saker i mitt huvud
och på min hud.

Jag gör skillnad på dig och mig,
trots att vi tillhör samma person.

Du hade inte funnits utan mig
och jag ser mig själv som en gångbro
från ditt icke-existerande till ditt existerande.

Ingen kan höra dina ord
eller förstå ditt språk
om inte jag tydliggör.

Ingen kan höra dig
och kommer någonsin att lyssna till dig
om inte jag berättar.

Du är beroende av mig
för din egen existens,
och det är jag som bestämmer
vilka delar av dig
som de andra ska få lära känna.

Om jag vill kan jag även ändra dig,
forma dig så du passar mig bättre.
Så som jag vill vara och framstå.

Du vet inte om det,
du märker det knappt
utan det sker successivt
efter träning.

Jag formar dig till det bättre,
jag har lärt mig göra det nu.

Jag formar dig även så du
ska passa bättre ihop
med mitt hjärta.

Jag har nämligen hört att
när tankar
och känslor
går hand i hand.

Då infinner sig


ren lycka.





Fri vers (Fri form) av Nattviolen VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-12-16 02:42



Bookmark and Share


  VildLilja
Bravo!
2014-01-08

  Maiah VIP
Bra diktat...nästan lite skrämmande bitvis....
2012-12-21

    dreamoflife
Bra!
2012-12-20

    ej medlem längre
Fina tankegångar
2012-12-18

  S.A.I. Steve Lando VIP
Klaffande bra
2012-12-17

  Lars Hedlin
Tyckte mycket om denna text!
2012-12-16

  ResenärGenomLivet VIP
Läsvärda ord...fint...
2012-12-16

    ej medlem längre
en mycket stilla, och vacker text...
2012-12-16

    ej medlem längre
så var nu i samklang
med tanke så danade
och känsla så dansant

Det finns kraft i dina ord


2012-12-16

  Elber3th VIP
fint, gillar!
2012-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Nattviolen
Nattviolen VIP