Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gång till

-

Den gamla
vänder sig
i sängen
skymtar
något
någon
en skugga bara
en skugga
bakom skynket


Hon tänker
åhå är det han
nu vinkar han
just åt henne
vinkar han
ser hon nog
och nu oj då
står han där
mörk och
bevingad
tätt intill
vid droppet


Hon tänker
att han ser ut
som hon trodde
men att hans
ögon
liknade en
ugglas
just det
som i läseboken
för längesen
och sedan
att jaha
så nu var det
alltså dags
och hon ville
gärna vinka
hon också
tillbaka
och andas
vara lite artig
handen
fjäderlätt
på hospicefilten
vill hon lyfta
en gång till
vill hon lyfta sin hand





Fri vers av Madeleine Richter
Läst 204 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-18 02:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra text, både till innehåll och komposition!
2012-12-18

  Akvamarin
Sådant händer, vissa texter måste ligga till sig innan man vet hur man vill ha dem. Nu är den i alla fall alldeles, alldeles underbar.
2012-12-18

  Madeleine Richter
Har skrivit om den här dikten, till det bättre hoppas jag. Var nog lite trött i den sena nattimmen och skickade iväg texten i en hast
2012-12-18

  Anya VIP
En vänlig död, hoppas även jag stöter på henne.
2012-12-18

  Lars Hedlin
En stilla gest..vackert skrivet!
2012-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter