Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Recept för att lyckas

jag googlar recept
för att lyckas

läser noga:

"häll i mjöl tills degen släpper bunkens kanter"

ler självsäkert
lätt som en plätt!
(alltför lätt släpper jag taget
ganska osentimentalt lämnar jag vemsomhelst närsomhelst)

går vidare


nästa steg:

"ta upp degen på mjölat bakbord
och knåda den med mjölade händer"


här ska inte fastnas någonstans!


jag tänker att
med mjöl på händerna
är det riskfritt
då går jag osårad
därifrån

det är bara det att:

min blick
klibbar fast
lite för länge i din

jag fastnar
så lätt
i det omjöliga




Fri vers av katastrofromantiker
Läst 644 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2012-12-22 23:34



Bookmark and Share


  Elina Vacker
läcker beskrivning, kul!

Elina
2013-04-25

  själensfrihet
Väldigt bra!!!
2013-04-20

  ordknulleri
De är något med den här texten som får hela min kropp att rysa.
Hur du får ihop de med känslor och något så enkelt som recept är underbart.
Älskar denna.
2012-12-26

  Marianne Räf
Intressant grepp att koppla recept på brödbak
till hantering av relationer och kärlek. Hälsn,
2012-12-22
  > Nästa text
< Föregående

katastrofromantiker
katastrofromantiker