Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kortaste dikten jag skrivit på evigheter. tankar som kommit upp under diskussioner med folk som verkligen inte förstår vad man själv kämpar med.


ett jobb utan fina referenser

jag kan ta ditt jobb
och du kan få min sjukdom gratis

jag vet inte hur lätta dina moln är
men med mina kan du knappt andas
de svarta hålen
är mycket närmare än rymden
och alla klacksparkar
går inte längre
att nå

min själ arbetar mer än åtta timmar per dygn
trycks alltid ner
av starka maskiner
skämten som förlöjligar allt till lathet
är inte roliga
när man aldrig hittar
någon stämpelklocka

månadslönen är kass
och man får inga fina referenser
så den stora utmaningen
är att beskriva kampen
för dem som inte vill
förstå




Fri vers (Fri form) av Moa Andersson
Läst 370 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-30 17:27



Bookmark and Share


  flygia
tydlig dikt med stark beskrivning
av utanförskapets kamp

ett poetiskt debattinlägg

helhjärtat stöd till dig
2012-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Moa Andersson
Moa Andersson