Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven 130331. något om hur snabbt tiden går


barnen som föddes då är vuxna nu

timmarna tickar aldrig baklänges
och blir snabbare för varje år

1994
1998
2003 var inte så längesedan
och jag minns känslan av sjuårskroppen
på vägen till skolan
minns känslan av elvaårstankar
i bästisens sovrum och
sextonårslyckan framför datorns antagningsresultat

ettans mattebokssidor har fortfarande inte bleknat
men barnen som föddes då
är vuxna nu
ögonblicken byts ut
varje sekund
samtidigt som åren
lagras inuti

och de senaste tretton åren
är en snabbspolning
som bara sprang ifrån
de första




Fri vers av Moa Andersson
Läst 415 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-07 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Moa Andersson
Moa Andersson