Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven 130424. något om när gränsen gick och jag kände att "det räcker nu"


ljusare än blyerts

jag kan inte längre minnas känslan
av att självskada var otänkbart
hösten 2004
är ett sträck
som en av livets alla
före- och efterlinjer

men även de röda åren
har haft gränser
när jag gick över till nykter
självskadare fanns alltid
en liten inneboende dragning
till det förstörande

tills dagen
när gränserna
sprängdes

jag tappade kontrollen
och kunde inte längre
stänga dörren
och slicka mina egna sår
dagarna för läkningen
staplades på rad
och sedan dess har hjärnan
lärt sig koppla samman
knivarna och de ständiga
omläggningarna

stoppknapparna blev rödare
än de självförstörande
men märkena finns alltid kvar

och historier berättas i
ljusare färger än blyertspennors




Fri vers (Fri form) av Moa Andersson
Läst 429 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-07 19:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"och historier berättas i
ljusare färger än blyertspennors"

det var nog den vackraste beskrivningen av det jag någonsin hört. Wow.
2016-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Moa Andersson
Moa Andersson