Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven 11 februari. jag är väldigt ovan vid att skriva kortare dikter...


när barnet skalades av

en gång trodde jag att jag skulle
vara lyckligare som artonåring

barnet skalades av
när håret mörknade
och sneluggen bytte sida
jag visste att fjorton
var en tid för överlevnad
men då visste jag inte
att jag skulle bli bunden
av mina egna bojor

jag kunde byta namn
bleka håret
och protestera mot att
bli behandlad som ett yngre barn

men utan att kunna hantera
vuxenlivets ansvar

och jag blev
min egen
mobbare




Fri vers av Moa Andersson
Läst 700 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-07 11:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tror du just har beskrivit mitt jag sannare än någon text någonsin. Är förstummad. Wow. Och tack.
2016-08-23

  Karl Saxell
Håller med om kommentaren undertill!
Verkligen superbra
och snygg beskrivning!


2013-04-24

  Gerda Johansson
Rakt i hjärtat, wow.
2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Moa Andersson
Moa Andersson