Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BortOM

Bortom ögonens djupa sorg
Tronar glädjens stora borg
Där drömmar, hopp och tro
Växer starka, skänker ro

Bortom själens eviga plåga
Närs drömmar om att våga
Söka sin plats, söka sitt jag
Finna sin glädje, sin morgondag.

Bortom nattens mörka uppgivenhet
Bärs hopp att bryta ensamhet
Känna en låga, tända ett ljus
Vara tillsammans, öppna sitt hus

Bortom ondskans stormfyllda andetag
Frodas tanken att tro på sitt jag
Tro på sin kunskap, tro på sitt ord
Kräva sin rätt, en plats på vår jord.




Bunden vers (Rim) av Skaldafnord VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-30 19:49



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Fantastiskt fin dikt, med alla de rim. Påminner lite om det jag läste, ur en bok, av Shakespeare.
2013-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Skaldafnord VIP