Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en historisk visit


Mormors mors faster

-


I

När jag kommer dit möts jag av hundskall

efter att ha hälsat går jag upp för trappan, letar rätt på mormors mors faster för vars skull jag är där

i gula salongen finner jag henne - i en stol vid ett av fönstren - hon broderar, monogram på linne

kallt i rummet, knarrande tiljor

II

Bakom skira, vita gardiner skymtar lindarna med sina mistelknyten

kiv och käbbel bland kajorna

III

Mormors mors faster vill strax invitera mig till afternoon tea (som i England)

glad över besök från en sentida släkting

tillsammans går vi ner till det ekande köket, letar fram skorpor och ost, gårdens krusbär

de tunnaste tekopparna från Ostindien på brickan




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 223 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-01-01 17:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så vackert.....
2013-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter