Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rådjursvinter

-          

I

 

Ni arma rådjursdjur

idogt

letande efter föda

 

(skrapar med framben

i skaren)

 

en granrot, en kvist där inunder

 

frusen mark

 

II

 

Ser era mörka siluetter

mot snön

 

väldiga vita rumpor

när vända hitåt

 

varför sover ni inte …

 

i avskildhet, ja hela vintern

 

vinterlänge

 

III

 

Vårlig vind

yr fram

över er lega

 

smältvatten

väcker

vintertrött skinn

 

halvvägs ur dvalan

någon säger

 

godmorgon

 

att nu väntar er knoppar av

tussilago

och vintergäck

 

sav från spirande björkar

 


 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 214 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-01 18:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, varför går vi inte alla i ide över vintern?
Vacker betraktelse.
2013-01-02

  Anya VIP
Fina naturbilder!
2013-01-01

  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat!
2013-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter