Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vägs ände... existerar inte.


Sprickor och knutna nävar

små smulor av gårdag
lotsades förbi trevande hands längtan
så liten i sin existens,
att ljuset inte fick plats

fruktan är inte svart,
det är glimten av ljus ståendes
på andra sidan,

där fann du silluetten av drömmar,
som ville nå, men dog på vägen

låt mig bara få känna en enda beröring,
få uppleva det hjärtat förlorade och inse
att resan egentligen aldrig startade
då målet alltid fanns i en knuten näve

redan uppsliten från bröstkorg till fot,
lemlästad av mina egna knivar
som skapade förakt ur en innovativ
och självuppfödd irritation

genom små sprickor i evighetsbred mur,
ser jag hur en lust dansar,
hur leenden målar över de hål
som vi annars ramlar i

ge förnimmelsen till paradiset,
och låt mig få sedan vila
vid en plats där smulor
sakta kan förmultnas
och minnas att livet inte bara är en transport,
utan också en hållplats att stanna och glädjas vid




Prosa av Max Poisé
Läst 209 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-01-02 11:01



Bookmark and Share


  Rise Little One
"och minnas att livet inte bara är en transport,
utan också en hållplats att stanna och glädjas vid"

inspiration hittar jag alltid från dina underbara texter ... denna text är inget undantag!
2013-01-02

    ej medlem längre
Jag går aldrig opåverkad ifrån din sida, styrkan och intensiteten berör alltid...den här gången också.
2013-01-02

  ResenärGenomLivet VIP
Hittade mycket i din dikt att
stanna vid och ta en funderare...
gillade speciellt:
"fruktan är inte svart,
det är glimten av ljus ståendes
på andra sidan,"
Bokmärker!
2013-01-02

    ej medlem längre
Snyggt!
2013-01-02

    JO:82
Funnit fantastiskt läsande over here;-)))

Applåderar stående;-)))
2013-01-02

  LenaJohansson VIP
väldigt bra dikt
2013-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé