Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
variant på äldre text


Svarta fåglar och vita

I

Svarta fåglar blandar sig med

de vita

 

de vita blandar sig med de grå

 

II

En maskin är jorden, driven av eld och

elektricitet

 

land

 

åkrar, ängar, skogar, öknar … städer

 

hav

 

för evigt förknippade med droppar

av kristall

 

är havet

 

Helst bor vi nära vatten … går ner

till kajen, längtar

 

bygger oss skepp

 

Några vill segla 

i ranka båtar

rakt under

Södra korset

nöjda med att få

drömma

i slör

mitt ute på Atlanten

väster

om Patagonien

 

Dit hör nog jag

 

dock alltför rotad

i min trädgård

 

som den gamla tallen




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 172 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-03 02:31



Bookmark and Share


  Blåbärskaj
Mycket bra, särskilt sista raderna.
2013-01-07

  Anya VIP
Tycker om, särskilt slutet med tallen. :o)
2013-01-05

  Lars Hedlin
Insiktsfulla ord
2013-01-03

    ej medlem längre
lärotext.. mycket bra
2013-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter