Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2013

 

I varje gryning sveps den värkande blekheten in
läggs att vagga sin död och kyla
i sårbarhetens ljus-
blinkar knytet med rivet öga mot den immiga spegeln

Dörrarna står vidöppna och slår i vinden.




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 966 gånger och applåderad av 36 personer
Utvald text
Publicerad 2013-01-03 17:06



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
hur skall jag kunna skriva det konstruktiva
vari mitt hjärta utbrister;
så vacker andas din andedräkt
så tunga andas orden

berörande djupa
upplevelsebara

tack att du skriver
2013-01-09

    ej medlem längre
jag vet inte varför, men jag började tänka på en katt- en svart katt, som i Poes novell, svart och enögd med ett parti vitt format som en hängsnara på magen. som det var den som rev- rev där ögat. utan att döma, och utan värdering i det, inte av elakhet. jag får den känslan, att detta är som det ÄR helt enkelt, som det är som det är som det är. och i kort form med felfri komposition bygger du in dystopin i presens, och visar din klokhet, visar att du är riktig. en fantastisk dikt. och som Nina säger, det finns inte hopp. men en strimma ljus vill jag tro på, när Cohen säger det, en strimma ljus- jag inser att strimman är det av sårbarheten. men det är en sanning i det ljuset. det är ett obönhörligt sant ljus, vi kommer inte ifrån. vi kan fly, men det är att blunda. förr eller senare måste man vakna. du är vaken med vidöppna ögon och vågar vara det. tack.
2013-01-07

    ej medlem längre
ÅÅH så bra skrivet, gillar hur du formulerar orden.
2013-01-07

  Nina Ahlzén
Ord med tyngd i. Utan uns av hopp.
2013-01-05

  catharina.jerbo VIP
det urjävligaste och inget skydd finns... så tolkar jag dina sanslöst välskrivna ord.
2013-01-05

  Lethra
jättefint
2013-01-04

  Christine Sabel
Jag ser också bilder. Få ord som visar så mycket. Väl valda ord i harmoni. Mycket bra.
2013-01-03

  Lavinia Röd
Du har en fantastisk förmåga att måla upp kraftfulla bilder. Denna gör ont att läsa. Ett "knyte med rivet öga", otroligt snyggt om hur skört livet kan kännas!
2013-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren