Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför i helvete ska fingret alltid peka mot mig? :-)


Du får vara min för en kväll?

Gråzoner som slickar sig om munnen
står upp mot den inre slakt som fyller
neutroner. Så ensamt i en kavalkad av rynkade näsor
som inte inser lyckan i stundens allvar.

Det spelar ingen roll längre,
att avlagringarna som dolde fasadens övergripande struktur
sakta ramlar av. För jag har redan skummat mig igenom alla
de riktiga svaren och inser det faktum att viljan att nå längre
är den enda väsentliga.

Har sett dig hukandes bakom buskar med trasig kikare, fluktat
efter en egen vilja att bli förbjuden,
bli oåtkomlig frukt för massans dreglande
och oborstade munnar. Medan drömmen egentligen var det motsatta och
gjorde dig fuktigare än ett medelhav under avdunstning.

Förändring är något vackert, något talande i skuggors frånvaro av drömmar
i uppfyllelse. Du vet sådär grönt som ett sinne kan vara när flyktens vilja plötsligt upphör.

Men du kommer aldrig förlikas med din spegel, du kommer aldrig finna svaren om du aldrig ställer frågan.
Vi är i grunden lika, men aldrig på ytan. Vi ser sången med känslan och vi hör tanken med intuitionen.

Jag ser det i dina ögon, hur du trånar..
hur du vill men inte riktigt kan klättra över den mur som håller dig ifrån.

Så jag hjälper dig så gärna...




Prosa (Kortnovell) av Max Poisé
Läst 259 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-01-04 15:22



Bookmark and Share


  Järnkatten
Lysande Max, fina bilder om mentorskap..
2013-01-05

    ej medlem längre
Skitbra. Verkligen skitbra. Mitt i prick. Träffsäkert, bra beskrivet. Rubriken fångade min uppmärksamhet. Gillar särskilt:

Medan drömmen egentligen var det motsatta och
gjorde dig fuktigare än ett medelhav under avdunstning.
2013-01-04

  Yrre VIP
Denna text griper tag, ett allvarsamt seende i det lilla och för den människan som faktiskt, kunde vart jag å då mente jag inte att va din för en kväll :D
2013-01-04

  Rise Little One
Finurligt avslut ;)

"Jag ser det i dina ögon, hur du trånar..
hur du vill men inte riktigt kan klättra över den mur som håller dig ifrån.

Så jag hjälper dig så gärna..."
2013-01-04

  ResenärGenomLivet VIP
Du är fenomenal på att uttrycka dej...
2013-01-04

    ej medlem längre
Gillar....
2013-01-04

    ej medlem längre
Jakten på förbjuden frukt...längtan men inte mod. Alla har vi nån mur att klättra över...
2013-01-04

    JO:82
mm åh...

fan va bra text...känner igen mig..
2013-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé