Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg hem

-

Nu samsas asfalt

och snö

båda täckta av briljanter

 

pyttesmå ädelstenar

 

som knappnålshuvuden

inte större

 

I gatlyktans sfär – 

 

strödda i överflöd

 

över det vita

det svarta –

 

får  de gatan, trottoaren att gnistra

 

Denna skönhet roar den rike, får en fattiglapp 

att längta

 

är till lycka för barnet och poeten

på väg hem

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 531 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-01-05 20:23



Bookmark and Share


  Silverstripe
En jättefin dikt och för mig har den olika tempi. Långsamt och vilsamt i början och en fartökning i slutet snyggt avslutat!
2013-01-12

  Chawa VIP
En vacker väg hem - fantasin njuter!
2013-01-12

    Ladylike
Så underbar poesi.
Bokmärks:)<3
2013-01-12

  Lars Hedlin
VAckert
2013-01-08

  Suss Petersson
gnistrande promenad,gillas
2013-01-08

  Solitaire VIP
Strålande,
glittrande
och sååå halt :)
Arm i arm med en vän
känns bra
när man vandrar i diamanter
2013-01-05

  Minkki VIP
Skönt att vandra så...
2013-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter