Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt diktande behöver inte vara allvarligt, ibland är det annorlunda också trevligt, även det torra ordlekandet.


ingenting & NÅGONTING

Ingenting & Någonting


Om ingenting för mig är någonting för dig kan det fortfarande kallas ingenting för mig? eller bör du sluta kalla det för någonting. Att tala om ingenting för någonting kan vara att tala om någonting för ingenting. När man då har talat om ingenting har man då talat om någonting och då måste man kanske hellre kalla ingenting för någonting men eftersom ingenting har blivit någonting så har man då verkligen talat om ingenting?

Men frågan är då! Vad är ingenting egentligen och varför är det ingenting. Om ingenting finns vilket vi alla måhända må tvivla på så måste ingenting vara någonting och om någonting är ingenting så finns då ingenting eller?

Måhända är ingenting ett objekt men om det är ett objekt så är alltså ingenting någonting för ett objekt är ju någonting och inte ingenting och vad kan då ingenting vara då det beskrivs som någonting.

En annan tanke kan vara att ingenting är ett tillstånd eller en känsla men kan en känsla vara ingenting. Det bör ju egentligen vara så att ett tillstånd alternativt en känsla är någonting för kan vi uppleva ingenting egentligen? Så fort vi upplever ingenting så måste det ju kännas som någonting så ingenting måste vara någonting då.

Möjligtvis så kanske det utanför vår vetskap är ingenting för oss men problemet är att så fort vi tror att det utanför vår vetskap är ingenting så måste ju det också bli någonting och det betyder att vi fortfarande ej kan uttala oss om ingenting för nu har det ju blivit någonting eller hur?

Kort sagt så kanske man må säga att det är odefinierbart att säga att ingenting är ingenting och någonting är någonting när ingenting kan vara någonting och när någonting kan vara ingenting eller?

Men ändå så kvarstår frågan till såväl mig själv som de som ställts inför mina ord, är denna stund ingenting eller är det någonting, har någonting diskuterats eller är det snarare ingenting alls? Om så är fallet, är det inte ändå någonting?

Helt enkelt är vår tid på jorden ingenting för någon av oss och någonting för andra och om så är fallet är det inte ändå alltid någonting för oss alla trots att vi kan känna det som ingenting.

För dig kanske det är ingenting men ändå så är det någonting, jag får huvudvärk av att tänka på ingenting eller vänta nu, är det någonting? Snälla berätta, är ingenting alltid ingenting och någonting alltid någonting eller är alltid ingenting någonting och någonting är aldrig ingenting?




Prosa av Skaldafnord VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-08 20:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bjöd på leenden...
2013-01-14

    ej medlem längre
ingenting är
2013-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Skaldafnord VIP