Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andetag

 

 

Några gånger under dagen,

5 minuter eller så,

sätter jag mej tyst och stilla,

ensam i min lilla vrå.

Sluter ögonen och andas

d j u p a,   l u g n a   a n d e t a g.

Låter stress som samlats i mej

mycket långsamt rinna av.

 

Andas in igenom näsan,

andas ut med öppen mun.

Slappnar av i axlar, armar.

Sitter så en liten stund.

Öppnar båda mina händer,

känner lugnet strömma in.

Sedan är jag åter redo

fortsätta med dagen min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 1070 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2013-01-10 07:18



Bookmark and Share


  Nina.H
Jag tycker om det raka..sakliga
i din text. Man måste inte alltid krångla till det.
2013-01-28

    Birgersdotter VIP
Bra tips-det ska jag pröva.Bra skrivet.
2013-01-22

  ULJO
Väl förmedlade rader
2013-01-15

  Jordgubbsodlare
Den här dikten är i mitt tycke som en lärare ska vara, enkel, anspråkslös och fulländad! :)
2013-01-13

    ej medlem längre
ja bara att läsa dina rader lugnar fint...så fint
2013-01-12

  S.A.I. Steve Lando VIP
meditativa stunder
väl i behov
2013-01-12

    ej medlem längre
Riktigt fint å inspirerande....
2013-01-10

  Chawa VIP
En stunds stilla meditation är underbart...Fint diktat!
2013-01-10

  Olof Lagerhorn VIP
Tack för ett klokt och gott råd! Få saker kan dock vara så arbetsamma och krävande, som att ta sig tid att vila.
2013-01-10

  Rise Little One
Underbara sätt att hantera sina andetag. Väl skrivet.
2013-01-10

    ej medlem längre
Jag andas med dina ord och finner inre ro mitt i det stressiga.
2013-01-10

    ej medlem längre
Tack för att du delar med dig....andetag som har en magisk effekt.
2013-01-10

  Palett
Rogivande till själ o kropp, fin dikt att ta till sig !
2013-01-10

  Skogsfen.
Applåd och hurra, vad bra. Både dikten och meditationen flyter fram bra. Kanonbra. Kram från Skogsfen
2013-01-10

  Angel of love
Jag blev lugn och avslappnad när jag läste dina fina varma ord!
2013-01-10

  Änglaögon
Borde följa ditt exempel lite oftare jag oxå...
2013-01-10

    ej medlem längre
sånt gör vi på yogan och jag tänker att jag ska göra hemma men aldrig gör, snart ska jag....blir så skönt i kroppen, tack
2013-01-10

  Anya VIP
Tack, ett bra tips som jag tar till mig!
2013-01-10

  Ljusletaren
Detta är ljuvligt och ännu ljuvligare att göra för alla som är på ett jobb.
Grattis till din styrka och till dina fina ord/kram
2013-01-10

  Bibbi VIP
Tack för tipset!

Det ska jag pröva.
2013-01-10

    ej medlem längre
Effektiva ineffektiva minuter
2013-01-10

  SatansSon VIP
Yoga är suverän ávslappning. Har nackskada och kan tyvärr inte längre. Att stirra på lågan i tre minuter och andas och sen blunda och se motbilden lika länge är kul och skönt.
2013-01-10

  Lars Hedlin
Mycket bra..fint förmedlat och rogivande....Tack!
2013-01-10
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP