Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lövets sång

Fallen från grenen
i regnets ström
fladdrar stilla bort
efter torka
pånyttfödd i ljuset
kraftfull och fri
till nästa vår
måste jag orka

Jag stjärnor ser
och månars gång
bergens frihet
vid gryningens lek
svärmar av flingor
faller så ner
grenars styrka
nog ack så vek

Palett av vänner
marken täcker
regnbågens färger
det vi bjuder på
himmelsk vördnad
för det som sker
vi sjunger om frihet
mot himmel blå

Fäst vid döden
men inte nu
vill sprida glädje
till hem och bo
snart är tiden
för klara färger
gröna nyanser
får livet att gro




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 395 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-01-16 02:41



Bookmark and Share


  anits VIP
En färgsprakande och hoppfull dikt
2013-01-23

  Almagrundet
Rytm och rim i en fin kombination som bär natursköna betraktelser.
2013-01-21

  Ninananonia VIP
Rytmisk poesi denna lövets sång :) gillar
2013-01-19

  Magica VIP
Så fint, känns hoppingivande! :)
2013-01-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Orka vara med
ja tya och förnya
genom död gro
till nytt så får
vi igen det
som flytt!
Vackert sagt!
************

2013-01-16

  Linda CH VIP
Vacker, färgsprakande och skickligt skriven.
2013-01-16

  Eva Helene VIP
Skön hoppfull dikt.
2013-01-16

  ResenärGenomLivet VIP
Väcker sköna känslor...
2013-01-16

  Yrre VIP
Hoppfullt och underbart skrivet :D
2013-01-16

  Marianne Räf
Tyckte speciellt om strofen
"pånyttfödd i ljuset". Fint!
2013-01-16

  SatansSon VIP
Färgstarkt och vackert.
2013-01-16

    ej medlem längre
pricksäker
2013-01-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO