Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utdrag ur "Mötet"

". . . Någon har släppt pyttesmå apelsinskal på golvet, alldeles intill skräppåsen. En gratistidning sitter burdust intryckt mellan säte och vägg och ovanför det trista, smutsrandiga fönstret uppvisar en glättig affisch alla fördelarna med en äkta svensk hamburgare.
   Vagnen vibrerar lätt. Det förbisusande, mörka landskapet går att skönja, men knappast mer. Då och då flimrar ett ljus hastigt till, men vi färdas mest i djupa skogar. Ett entonigt, malande och sövande motorljud. Jag kan se speglingen i fönsterglaset av mina trötta ögon. Boken i knäet betraktar mig uppfordrande, men orden vill inte riktigt fastna utan flyter iväg åt olika håll. Den ligger där mest obrukad . . ."

 
 www.akeheed.se

 




Prosa (Kortnovell) av Åke Heed VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-19 18:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åke Heed
Åke Heed VIP