Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karriär

Tonåringen tuffar till sig
i gängets hårda laglöshet,
stöld och rån och vapen,
går över gränsen utan
minsta tveksamhet.
Skolan har tappat taget,
liksom fotbollslaget.
Pappan, han försvann,
och myndigheterna, ja
de pekar mest lamt
och hjälplöst på varann.
Fast mamman ger ej upp,
hon söker efter varje strå
att rädda sonen som hon
ändå en gång burit på.



Ur "Över gränsen"
www.akeheed.se


 




Bunden vers (Rim) av Åke Heed VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-19 09:00



Bookmark and Share


  Roggebogge VIP
En sak som jag också kommit fram till, och som du också berör: Pojkar som saknade bra fadersgestalter som unga blir psykopater och nollor som vuxna. Det är uppenbart och går att finna överallt. Men visst, morsgrisar är vi allihopa.
2023-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Åke Heed
Åke Heed VIP