Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sömndrucken fundering i morgonstundens dimma.


Vad är egentligen arbete!



Arbetslöshetsstatistiken
Gör alltid sittande regent besviken
Då måste allt göras för publiken
Det gäller även andra riken

Den som inget lönearbete har
Den väldigt illa far
Hjälper inte att mor är rar
När hon till arbetsförmedling drar

Ett ganska ledset och kuvat folk
Har ingen riktigt egen tolk
Anklagas lätt för jobbarskolk
bärande i sorgsna ögons smolk

Tänker på alla och envar, som arbetar utan lön
För att göra vardag och helg lite mera skön
De är mina hjältar/hjältinnor oavsett kön
Borde slippa fördömandets svidande spön




Bunden vers (Rim) av Jack E. Gladh VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-20 12:02



Bookmark and Share


  Sunlight
riktiga hjältar!
2013-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST