Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt för scenen

Tänker skriva en dikt att framföras på scenen.

 

Till långt in på natten ska jag skriva, ljus tända på spiselhällen … typ Edith Södergran … kanske skriver jag om Karelen, S:t Petersburg, om förtärande ensamhet …

 

---

 

Det blev en dikt, en dikt för scenen.

 

Om en samovar i koppar – stående på träverandan till vårt hus.

 

(Verandan målad i grönt och blått och lite gult, även cinnoberrött).

 

Här drack vi te, mumsade i oss blinier, diskuterande gårdens skötsel och våra känslor.

 

I min dikt  för scenen lät jag alla körsbärsträden stå kvar; lät ingen jävel hugga ner dem.  

 

De nu blombeskyade grenarna kommer att digna av skuggmoreller och bigarråer. Som alltid.

 

 

Varja, min syster, finna kärleken.

 

---

 

Det blev en dikt för scenen. Fast mer lite typ Anton Tjechov 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 317 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-01-20 17:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vilken underbar lek med orden, tingen, scenerna
blir sugen på att läsa mer
2013-01-31

  Lars Hedlin
Bra gillas!
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter