Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosen

På taggiga grenar
blomman med glöd
så stilren mot ljuset
nog vackrast röd

Kärlekens budbärare
men också i gult
så färgglada nyanser
det blir aldrig fult

Till glädje och sorg
finns den alltid där
den rätta symbolen
så vacker och så kär

När någon blir till
ett tillskott till livet
välkomnandets rop
så sant och så givet

När livet tar sin ände
blir rosen en heder
symbolen för resan
hos människans seder

Ett par ska förevigas
få mognandets etikett
ceremoni med blommor
en vacker rosbukett

Blott en dag om året
när någon fyller år
då passar rosen bra
den stunden förstår

Den bor i allas hjärta
ger kärlekens svar
på bordet står rosen
och doftar underbar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 581 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-01-20 21:23



Bookmark and Share


  Nina.H
Så sant så sant..
Väldigt vackra formuleringar..
2013-01-29

  anits VIP
En fin hyllnig till den vackraste
blomman, rosen
2013-01-23

  Eva Helene VIP
Vacker hyllning till kärlekens blomma.
2013-01-21

  Lars Hedlin
Så fint och själsligt!
2013-01-21

  Angel of love
Åhh riktigt fin, älskade rosor!
2013-01-21

  Chawa VIP

Så mästerligt vackert rimmar du ----,-'-@
2013-01-20

    ej medlem längre
Underbart vacker poesi om rosen.
2013-01-20

  SatansSon VIP
Vackert det här.
2013-01-20

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint...rosen står för så mycket vackert...
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO