Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20-01-2013 Söndag.


Tiden går förbi mig

En klar söndagsmorgon vilade på mina beslut
att inte vedergälla det skriande fördärvet,
som naggar livets krona
och förtär vredens vin.

Jag kliver upp till den dagen,
som alla andra dagar,
där livets vandring har fått kroppen
att brista för tidens tand.

Tanken har fått melankolins färg,
och snart har mättnaden på att leva
nått mitt hjärta.

Jag går som jag kom - okänd och anonym -
med sången som en bisvärm runt vaxkakan.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-21 07:08



Bookmark and Share


  Palett
Mycket bra text !!
2013-02-15

    ej medlem längre
Den här tyngden som är ditt signum, vilar över texten. Men det är inte en hopplös tyngd och den är inte alltigenom svart. Och den leder alltid till eftertankar.
2013-01-21

  Alva Johnsson VIP

Vackert skaldat. Jag bokmärker
2013-01-21

  Stefan Albrektsson
Vilken fantastisk avslutande tvårading. Något av det snyggaste jag läst - vilken underbar bild.
2013-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP