Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågeln i ögat

du skulle stå nedanför min balkong
min nya fina fantastiska florerande fulländade balkong
tio våningar upp jag sitta
titta, klappa fåglarna
ge dem påtårarna av frön och ja (hemligt) tårarna
kasta dem drömtydning och be dem picka i sumpet
och innan nån vet jag ha silverlakan om mig och fingrar på magen
där stjärnor sitta om dagen och om natten valfri katt
där långt ned på marken eller ända ned i marken du stå
tå spreta och du hemskt gärna vela vara min nästa
hälsa cindy och jag kommer blind titta på dig
du sjunger eventuellt euphoria take my hand
precis som vegas glasband och du välter din gitarr för det är bara trä
men jag är levande och varm och dansar som ingen annan leva
för jag är död då förstår ni
jag hoppar från balkongen den nya fina fantastiskt florerande fulländade
och ingen kommer skratta för det gör man inte åt sådant
det är så viktigt med kärlek så viktigt
att blodsfontäner till flickor faller ned och försvinner till intet är sådant som händer
och att hjärtats kammare skälver till vid besök är så som det byggdes
inte underligt bara vidunderligt
dessa sagor och serenader om att vävas in i en gammal historia
där handen inte är fri utan tagen och tuggar man är det på egen hud efter kyssar som man inte kan ge sig för vi är inte byggda så
kanske du klättrade upp sen efter och lyssnade på min musik
eller än hellre grät i fågelbadet och alldeles naken du vilar huvud i handen
tänker på fjädrars förhållande till stenar
varför jorden ses som rund
trillar i blund och se där är fågeln farligt nära ögat igen och igen




Fri vers (Fri form) av HildaLa
Läst 587 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2013-01-23 01:25



Bookmark and Share


  aol
verkligen en välförtjänt stjärna
2013-02-12

  Kim VIP
En bit in i texten uppstår en rytm och det blir plötsligt trolldom.
En som tilltalar mig!
2013-02-09

    ej medlem längre
Grattis till den välförtjänta stjärnan ;)
2013-02-05

    Jerska
Gillar detta, helt klart. Man läser spontant vidare. Det tyder på talang.
2013-02-05

  jacqueline
Ett flöde och mycket att ta in under en och samma dikt, bra; då kan jag läsa den många gånger till!
2013-01-23

  SarahLarsson
Den här var underbar. Orden bara gick rakt in. Bara sättet de flöt ihop på. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Fantastiskt bra.
2013-01-23
  > Nästa text
< Föregående

HildaLa