Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
22-01-2013 Tisdag.


Låt mig leva

Ångestens bundenhet till hemmet
och rädslan att ge sig ut till det okända
får mig att kura ihop,
och ty mig till löftets sånger

som ger styrkan att andas.

Febrigt pysslar jag med små och obetydliga gärningar
för att slippa undan domen
som är en mardröms längd ifrån mig.

Fasan flyr tryggheten
och dör i glädjens ankomst till det plågade hjärtat.

Ge mig en aning tillförsikt
och ljus över mina steg,

så att jag alltid kan leva
enligt den sanna kärlekens barmhärtighet

för de lyssnande.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-23 06:42



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Verkligen en stark text Mats!
Språket är glasklart i sitt målande av mörkret och de "små gärningarna" som försöker hålla domen borta. Det är fint melodiöst på sina ställen (allt skall ju sannerligen inte vara melodiöst i en sådan här text). Och jag förstår att denna text är självupplevd då den har så många konkret fångade detaljer...
Applåd!
2013-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP