Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Närvarande

Var tyst och känn
Prata inte sönder detta ögonblick av njutning
Det finns subfrekvenser i snöflingors dunsar
mot ögonlocken
och koder att deschiffrera i minusgraderna
men tänk inte på det just nu

Låt bara den mest lovande sol du sett
- den som med möda orkar ta sig över tallen
klockan tolv på dagen -
ge en antydan om något
men bry dig inte om vad -
ännu

Se ingen i ögonen
lova bara dig själv
att vara där du är
men klandra ingen
inte dig själv heller
om du skulle råka
bryta det löftet

Det finns tecken i skyn
tecken i marken
spår att tolka
men varför ska allt
förklaras
varför ska allt skapa
förväntan om något annat






Fri vers av Jan Simonsson
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-25 11:43



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en helt underbar närvaro - bäst att ta av sig brillorna för att uppleva snöflingors subfrekventa dunsar. Fin, Jan!
2013-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen