Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den jag är

Vad har jag för nytta av religion
När jag inte är god nog för dig

Dörrarna öppnas för dig
Men stängs för mig

Jag har hört de angelägna orden förut
Du upprepar dem som ett mantra
En bön på tomgång, utan kraft
Vi är på ett fartyg, på väg att kantra

Förlorad i tid, begränsad av dig,
har inget begrepp om vad som är vad
Saknanden av sammanhang spränger mig

Smärtan finns kvar, trots allt
Stålet är kallt, ändå
Vattnet river, skållhett, röd hud bildas
Dag blir natt idag med
Kontinuitet likväl men det räcker inte

Jag är någon
Oavsett att du säger:
Du är ingenting, inte välkommen hit

Jag är någon
Oavsett att du menar,
att du ställföreträdande makt, här på jorden

Jag står vid dörren ut,
och jag vet inget blir som förut,
lämna allt kvar, för jag är den jag är




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 307 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-02 22:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg