Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sett TV-programmet "Älskade kött" i afton


Ovärdigt

-

Jag har skrivit om hav och himmel, gröna ängar i en dröm! När jag i vaket tillstånd ändå vet hur vi förstör och fortsätter förstöra.

Hur kan jag skriva gott om människorna när vi gör allting fel?

Skövlar skogarna, förgiftar vattnen, behandlar djur, inte som djur utan som lik medan de ännu lever.

 

Ovärdigt är det att hänga korna upp och ner på djurfabrikerna, knappt döda

Ovärdigt är det att låta hönsen trängas i sina A4-stora burar med avklippta näbbar

Ovärdigt är det att döda tusentals kycklingar varje dag på löpande band

Ovärdigt är det att låta grisarna lida i trängsel, träck och brist på stimulans

 

Ovärdigt är det att vi vräker i oss av dessa djur, vilka fick en död men aldrig ett liv.

 

Sluta kalhugg skogarna, sluta föd upp djur i koncentrationsläger, sluta säger jag.

 

Och kom inte med några politiska undanflykter, bästa politiker. Om sysselsättning etcetera. 

Det håller inte.

 

Det håller inte!

 

Jag har skrivit om havet, himlen och gröna ängar i en dröm.

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Madeleine Richter
Läst 220 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-02-05 00:05



Bookmark and Share


  Anya VIP
En text med sanning och mer sanning. Håller med!
2013-02-24

    ej medlem längre
bra rutet. köttet, varför får det inte göras rätt, snålbilliga biffar ska det vara, varje dag i veckan. mänskligheten? hallå? över dessa läppar kommer icke kött annat än som ord
2013-02-16

  Lars Hedlin
Starkt och bra skaldat gillas mycket!
2013-02-05

  Tarantaran
Underbart skrivet!!
Jag skriver under varje ord,
förespråkar genomskinliga
väggar till slakterierna med
mikrofoner på insidan och
högtalare på utsidan också,
men den storskaliga djur-
plågeriuppfödningen måste
upphöra för alla kreaturer..
du har så rätt..det är inte
värdigt..skulle aldrig äta
kött från dessa stackars
djur..och ta ännu mera
av deras lidande på mitt
samvete..nu är det bara
vetskap om hur de har
det.. som finns där...
2013-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter