Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fräknen hukar (alternativ version)

 

Jag känner ett barn som står
där fräknen hukar
och hukar under den.

Jag sträcker mig ut i jorden.
Tids nog är det vad man måste göra.
Men nu planterar jag en silverkrycka
där fräknen står kutryggig
för något ville jag lägga
i motviktsskålen.

Jag känner någon som
vänt sig att skjuta bräsch
i sin barndom
med gröna skott och
lätt fördolda megasporer.

Ja, vi väntar tillsammans.




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 402 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-02-05 11:35



Bookmark and Share


  zallander
jag känner den!
2013-02-05

    jaybird
Begåvat. Igen.
2013-02-05

    Melona
Wow! Imponerande och absolut mer tillgänglig; iallafall för mig! Bildrikt och doftande.

You had me at: "Jag sträcker mig ut i jorden.
Tids nog är det vad man måste göra.
Men nu planterar jag en silverkrycka
där fräknen står kutryggig
för något ville jag lägga
i motviktsskålen."


2013-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund