Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://open.spotify.com/track/7mbk8uFl3hKKJpnpTD3r55


Gångdikt i ett molom

 

djupt djupt

i undan

där pupporna är i förekomst

förvrider sig

gröna, bruna     andlöst gröna -

 

det är ett vagt land

en utrymd tanke

inte många har rört sig

sett hällar av sång spruckna

hört otätheter, där det vill välla

 

grenarna ligger

slag av grönska, brötvis

 

vad inkommer kluckande, vad är

det som ytterst låter sej fångas

tonsvagt hörs mumla som ur hålor

nederbörden som karvar

tunt

som ohjälpligt bivax det smultna

stoftskrov runna, likt ett hull, mjuka stycken

villar

därunder luminiscenser

slokande om inte kölden,

bjärta

uttrycksformer

 

vi är skallar av mjöl,

av ordmjöl

dragen infallna, kollapsade;

att ändå brinna sakta,

pyra

 

pyra

 




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-07 15:44



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Mumlansmagiskt underskönt! Trodde länken skulle gå till nån himla bra visa av Alf Hambe, men du har valt nåt italiensk-franskt?!?

2013-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund