Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bladens vals

Vindarna susar
Runt ett träd som vill sova
De bjuder upp bladen till vals
Grenarna tillåter det att ske
Från kvistarna hoppar blad efter blad ut
Sedan följer en dans i luftens salar
Av blåstens lätta händer
Blir färger av guld förda omkring

Ner på asfaltens spruckna skorpa
Sjunker bladen ner till slut
Utspridda är dem i tystnad
Vindarna orkade inte valsen längre
Upp mot stammen ser de fallna
Och många blad önskar
Att de inte hade släppt taget
Trädet somnar snart
För den har det så kallt
Så ståtlig
Men tom




Fri vers av Håkan Lööw
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-08 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Lööw
Håkan Lööw