Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du/ jag / lösryckt



Beduiner korkade upp fingrade
buteljer, klagan blekte bevingade
ordnystan. Sen- försvann de ut
i krokar ingen av oss återvänt till

jag låg naken och du förde vänstra
benet så långt ut att höften knyckte
till - du sade hur väl mina linjer bröts
mot det manliga. Tryckte din cigarett
mot din bringa just innan. Det var den
natten. Då barnet inom mig knöts ihop
med vinden. Föll. Lila vintrar väntade
vid fotändan. Rullade jag ut en madrass ?

varför skrek kvinnan längst in.
Varför?

Du sade dig äga och
jag slängde livet över axeln. I en
påse av svartfärgat linnetyg bevarades
en hemlighet jag ännu inte hittat.

Din fega jävel. Den var jag. Visst var
jag. Om jag inte fegat hade inte levt
idag.

Så kräftorna serverades på bjudningar
ihop med Jante på en rutig duk. Brödets
malört, dess surdeg förföljt mig sedan
barnsben.











Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-02-11 21:46



Bookmark and Share


  ULJO
Håller med nedanstående du är fantastisk till att få ihop en fin berättelse
2013-02-12

  Stefan Albrektsson
Du visar ännu en gång vilken fin berättare du är och hur du väver in de poetiska trådarna i en större väv.
Som vanligt fyllt av slående fraser: idag träffades jag i solar plexus av "kräftorna serverades på bjudningar / ihop med Jante på en rutig duk". Fick mig att tänka på en Tranströmerrad, i ett helt annat sammanhang: "det råder fred vaccin och potatis" (kommer inte ihåg från vilken Tranströmertext det är nu så här på morgonen...).
2013-02-12

    ej medlem längre
En enorm bölja, tryckluft, förbannat bra. "I used to love her, but I had to kill her"
2013-02-11

  cilax VIP
vackert skrivet
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP