Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vita Nilen

 

Tyst glider vattnet

och krokodilernas hornhud

som varandras ångbildning

gula låga

öga jagar

 

Jag tänker att sanningen måste vara

flodbäckenet

som avvattnar historierna

vi bygger och rämnar inuti våra liv

för att begripliggöra dem för oss själva

bruna lera

sjunker runt

 

att det vi söker efter

i alla ihåliga flytstammar

klåfingrigt liksom

djupt bultande

är ett sammanträffande -

 




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-20 09:41



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Hm, historierna byggs upp och översköljs, livsuppfattningar avlöser varandra...? Själva livet och dess sanning tror jag dock består hur än krokodilerna skiftar skinn. Hursomhelst subtilt diktat om tillfällenas möjliga samspel...?
2013-02-27

    ej medlem längre
Tankegods som stannar kvar ...
2013-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund