Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utbrist

 

därnäst, slätt
hädan
skulle en lögn eller anpassnings
sammansköljande ljungvärk be-
redas och gjutas
över det stillnade, ta sin spridning in i kaviteter,
skåror och vändrum. Även
i den starka rösten
fanns hertigdömen, tystnader; allt
har sina avrinningar, där
överflödet det onyttjade mynnar
efter vad som liknar regnen


blåsvart när de andas, tyst i ett öra söker -
tusen händer vända, återvända. De lät
det inte ur otörst höjas


rösten lade de tillsammans utan
ansträngning i en djup
kammare, ett försänkt säckrum
i grön glasgyttja
den fick falla
av två lagar dit
den drogs, sjunka
tillrätta, de mäktade nog
ändra det men lät det ske
till detta räckte tilliten

i hoppet uppstår råkar
slår lod igenom -




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-20 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund