Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
variation 5


Skymning

-

på ena sidan av den skymningsblå himlen 

möts jag av månen … 

 

full igen ...

 

mången kommer att drömma lite märkliga

drömmar

 

så vänder jag mig om -- ser aftonstjärnan

 

glimmande

 

reder just ut

sitt blekstråliga hår

 

nedanför

skogsbrynet  

 

mörksträckt

av karmosinlågor beledsagat

 

en länk mellan stjärnor och jorden

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 346 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-02-22 00:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
splendid isolation har jag lite svårt för som formulering (anglicism?). isolering? avskildhet? utsökt avlägsenhet? men blekstråliga, så utsökt!

2013-03-01

  Solitaire VIP
Jaa!
Just en dikt i min smak!
Aftonstjärnan,
hon är verkligen speciell :)
2013-02-25

  Madeleine Richter
Nu stämmer i alla fall rytmen.
2013-02-23

  Lars Hedlin
En mycket fin dikt!
2013-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter