Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt sparande inom vården


Spariver

Sjukhuset..
Hej och hå jag kan ej stå
Mitt hjärta slår så jag blir blå.
Man ringer efter ambulans
Att den kommer är liten chans.

Till slut jag hamnar på akuten
Dom undrar om jag var sjuk än.
Mitt hjärta bankar som besatt
Men ingen doktor fanns på plats.

Vi har inte nog resurser
Du får prata med en syster.
Vårt landsting dom har inga pengar
Därför finns det ont om sängar.

Men vi har en campingsäng
Hoppas att den håller än.
Här är trångt men du får prova
Vila ut på våran toa.

Några uskor finns på natten
Dom får dra dom flesta lassen.
Och har du tur att någon spolar
Så är det tryggt ifall du kolar.

Lejon 2013




Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 244 gånger
Publicerad 2013-03-01 08:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon