Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Korkade beslut ang. vår miljö


Köttskatten

Köttskatten..
Det skulle inte hända
Men nu har det hänt igen.
miljöministrars budskap
Går ej hem i svenska hem.

Ska alla sveriges bönder
Som sliter som besatt.
Bli drabbad av miljöskäl
Som på kött vill kräva skatt.

Och alla djur på bete
Som i grönskan har kalas.
Skall dom behöva straffas
För att dom släpper lite gas.

Nej oxfile och rött vin
Blir till ett minne blott.
Liksom fläskfile och lammkött
Och kycklingar skall bort.

Men skäms ni jordbrukspampar
Vad finns på erat bord.
Det är nog inte falukorv
Och smaklöst pulvermos.

Nej skattepeng för vår miljö
Den tanken låter fin.
Sen kan ni pampar frossa på
I laxfile och årgångsvin.

Vad gäller vår svenska fina miljö
Har ni mycket kvar att lära.
Vår undergång ligger långt långt bort
Men svensken får mer att betala

Men fortsätt med eran miljöpolitik
Ni slipper ju bördor som jordbruket bära.
Men slutet gott jag tror ni ska bort
Er sista måltid blir salt sill och pära.

Lejon 2013






Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 310 gånger
Publicerad 2013-03-01 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon